Hakkımda

21 Ocak 2010 Perşembe


ZEYTİNYAĞI ÇEŞİTLERİNİN TÜRKÇE VE YABANCI DİLLERDEKİ KARŞILIKLARI :

TÜRKÇE FRANSIZCA İNGİLİZCE İTALYANCA İSPANYOLCA
Naturel SızmaZeytinyağı Huile d’olive vierge extra Extra virgin olive oil Olio d’oliva vergine extra Aceite de Oliva virgen extraNaturel BirinciZeytinyağı Huile d’olive vierge Virgin olive oil Olio d’oliva vergine Aceite de oliva virgenNaturel İkinciZeytinyağı Huile d’olive vierge courante Ordinary virginolive oil Olio d’olivavergine corrente Aceite de oliva virgen corrienteRafine Zeytinyağı Huile d’olive raffinée Refined olive oil Olio d’olivaraffinato Aceite de oliva refinadoRiviera Zeytinyağı Huile d’olive Olive oil Olio d’oliva Aceite de oliva

Zeytinyağı Bileşenleri
Major Bileşenler
(% 99)(Sabunlaşan Maddeler)
Minör Bileşenler ( % 1)(Sabunlaşmayan Maddeler)Yağ AsitleriOleik Asit (% 56 – 83) Linoleik Asit (% 3.5 – 20)Palmitik Asit (% 7.5 – 20)Stearik Asit (% 0.5 – 5.0)Linolenik Asit (% < 1.5)Alfa Tokoferol(Vit E)( 12 – 150 mg / kg)GliseritlerOOOPOOOOLPOLSOO Steroller(180 – 260 mg / 100 g yağ)Beta-sitosterol (% 96)Campasterol (% 3)Stigmasterol (% 1)Fenolik Bileşenler(30 – 500 mg /kg)Tyrisol ve HidroksityrisolKaynaklar:Anonymous,(1981).Characterics of The Composition of Olive Oil. IOOC T.15 / Doc.28. Hidrokarbonlar(mg/100g yağ)Squalen (136 – 708 )Beta-karoten ( 3 – 36 )Kiritsakis ve Min, (1989). Flavor Chemistry of Olive Oil. İçinde:Flavor Chemiştry of Lipids Foods. Bölüm 11:1 96-221sayfalar. AOCS, Champaign IL, USA. Triterpenik Alkoller(255 mg /100 g yağ)Siklo – artenolAlifatik Alkoller(290 mg/ 100 g yağ)Fosfolipitler(40 – 135 mg / kg) )Renk VericilerKlorofiller (1 – 10 mg / kg)Feofitinler (0.2 – 24 mg / kg))Aroma Bileşenleri(250 – 500 mg / kg)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder